Helsingør
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag

TV: tirsdag d. 17. maj 2022

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag

TV: tirsdag d. 17. maj 2022

DR1

05:40  

Pop up - Spis Helsingør
Pop up - Spis Helsingør Claus Meyer står med en udfordring: Kan man bygge en restaurant på en togstation og lave flere retter mad til 1000 mennesker på bare 12 timer, når menuen skal laves af lokale råvarer og kun med hjælp fra frivillige hænder og et lille hold af betroede medarbejdere? Følg kampen mod uret i Helsingør, hvor maden bringes ud med eksotiske dyr.

06:30  

Søren Ryge præsenterer: Anders og Julius - for aller sidste gang
Søren Ryge præsenterer: Anders og Julius - for aller sidste gang Det er 14 år siden, Julius døde og 3 år siden, Anders døde. Nu er gården solgt og er blevet revet ned. Søren Ryge var med og mindedes de to legendariske brødre.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Min hemmelige familie - Hej Søster (3:4)
Min hemmelige familie - Hej Søster (3:4) Ditte og Stine skal møde hinanden for første gang. Det bringer mange følelser i spil hos dem begge. Pia valgte anonym donorfar, da hun blev mor for 14 år siden. En beslutning hun ikke har fortrudt. Tvillingerne Kathrine og Thomas har på kort tid fået fire halvsøskende. Nu får de besøg af én af dem. Det gør et stort indtryk på Bodil, da hun ser sin donorfar i en gammel dansk film. Og så har hun fået kontakt til et donorbarn, der ligner hende, og en test skal afgøre, om de er halvsøskende. Tilrettelæggelse: Michael Plejdrup

08:00  

Pengejægerne - Fakturafabrikken fra Kolding (1:4)
Pengejægerne - Fakturafabrikken fra Kolding (1:4) Dansk dokumentarserie fra 2022. "Smid hvad du har i hænderne og forlad din arbejdsplads". Sådan lød beskeden til de overraskede medarbejdere på en maskinfabrik, da bagmandspolitiet ransagede fabrikken. Pengejægerne afdækker sagen, hvor kriminelle bagmænd overtager en gammel maskinfabrik i Kolding og bruger den til at hvidvaske mere end 200 millioner kroner. Jens Langhorn konfronterer nogle af de firmaer, der ser ud til at have benyttet sig af hvidvaskernes service. Firmaer, der til dagligt lever godt af offentlige skattekroner.

08:00  

Pengejægerne - Fodboldstjernernes luftkastel
Pengejægerne - Fodboldstjernernes luftkastel En række tidligere landsholdsspillere, kendte erhvervsfolk og statens vækstfond har investeret flere hundrede millioner kroner i firmaet ACT.Global, som angiveligt har opfundet et nyt og revolutionerende nano-produkt. Men pludselig braser luftkastellet, der ellers er udråbt som et nyt dansk erhvervseventyr. Spørgsmålet er, hvad der gik galt? Pengejægerne afdækker, hvordan det kunne lade sig gøre at narre investorerne og undersøger, hvor de mange penge er blevet af.

08:00  

Pengejægerne - Svindlernes marionetadvokater (3:3)
Pengejægerne - Svindlernes marionetadvokater (3:3) Når advokater er kuratorer i konkursboer, varetager de en særlig betroet rolle. De skal blandt andet undersøge om der er foregået svindel, og om der er forhold som skal meldes til politiet. Men spørgsmålet er, om man altid kan stole på, at kuratoren ikke er på svindlernes side?

08:45  

Aftenshowet
Aftenshowet Ville Ukraine have vundet Eurovision Song Contest uden sympatistemmer, og er det fair? Mor til datter på Herlufsholm oplever i kølvandet på dokumentar, at datter bliver chikaneret af fremmede. Skuespiller Vicki Berlin har fået internationalt gennembrud og spiller over for Woody Harrelson. Aftenens vært er Nola Grace Gaardmand. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

DR2

07:20  

Deadline
Deadline Frances Haugen afslørede sidste år, hvordan Facebook med åbne øjne bruger algoritmer, der skaber splittelse og giver særligt teenagepiger alvorlige psykologiske problemer. DRs techkorrespondent, Henrik Moltke, har interviewet hende om, hvordan de sociale medier kommer tilbage på ret køl. Tænk dig at få amputeret et ben eller underben - og så bagefter få at vide at det med den rette behandling kunne have været undgået. Det er virkeligheden for et stort antal patienter i skandalesagen om amputationer i Midtjylland. Her beskyldes regionsledelsen for at have siddet flere advarsler overhørig. En er allerede fyret. Men hvad med regionsrådsformand Anders Kühnau? Hvad vidste han? Og hvad er hans ansvar? Jacob Rosenkrands spørger ham i aften.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Jagten på det gode liv (6:6)
Jagten på det gode liv (6:6) Dansk reportage fra 2016 Backpackernes sidste destination inden hjemrejsen er Filippinerne, hvor familien endnu engang må dele én seng. På Langeland er Nick nødt til at tage et almindeligt kokkejob, fordi familiens rullende vegetarcafe har svært ved at brødføde dem. I New York fortsætter Ditte og Kim deres kamp for at hjælpe sønnen Vitus af med sine massive spiseproblemer. Sendt første gang 17.11.2016

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade II (7)
Rosa fra Rouladegade II (7) Når Alvilda er på besøg hos sin bedstemor er de næsten altid ude i haven, for de kan nemlig begge to godt lide blomster. De kan også begge to godt lide kager, så Alvilda tager en tur til Rouladegade for at bede Rosa om hjælp til at bage en overraskelseskage til bedstemor. Sammen forklæder de sig som en høj mand med hat og stok, og spadserer hjem til bedste, for at udspionere og finde ud af hvordan kagen skal være. Hjemme i Rosas kagehus får de brug for både fingermuskler, marcipan i mange farver og masser af flødeskum, for at bage en lagkage fuld af blomster og alt det andet bedste bedst kan lide.

05:55  

Ernest & Celestine (2)
Ernest & Celestine (2)

06:10  

Sarah og And (3)
Sarah og And (3)

06:15  

Luk op Luk i - DRØMME
Luk op Luk i - DRØMME Thomas har altid vidst, at han skal være megastjerne. Det er hans største drøm. Jakob synes, drømme er for usikre. Så er det bedre at have en plan. Og hans plan er at blive pensionskassedirektør. Eller det er i hvert fald hans forældres plan. Thomas insisterer på, at Jakob må drømme om et eller andet, og sammen kigger de ind i Thomas' magiske krystalkugle for at finde ud af, hvad Jakobs drøm er.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Op og hop (6)
Op og hop (6) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Onkel Reje, der viser hvad dyrene i Zoo laver om natten.

07:10  

Simon
Simon

07:10  

Gurli Gris VII (41)
Gurli Gris VII (41) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (39)
Gurli Gris VII (39) Tegnefilm med dansk tale

07:15  

Gurli Gris - Julemanden
Gurli Gris - Julemanden Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (42)
Gurli Gris VII (42) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (40)
Gurli Gris VII (40) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (34)
Gurli Gris VII (34) Tegnefilm med dansk tale

07:20  

Gurli Gris VII (33)
Gurli Gris VII (33) Tegnefilm med dansk tale

07:25  

Bluey
Bluey

07:35  

Sprinter Galore (7)
Sprinter Galore (7) Sprinter og Magnus bliver sat til at rydde op fordi Oldemor skal komme på besøg. Men da de er færdige med det kommer hun pludselig helt uanmeldt ind i stuen. Heldigvis ser hun ikke så godt, så hvis bare Sprinter kan spille hund så opdager hun ikke at han i virkeligheden er et rumvæsen. Men så kommer Heino på besøg...

07:45  

Paddington
Paddington

08:00  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (56)
Vidundervovsen Vaffel (56)

08:25  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven

08:35  

Quizdyrene II (4) - Hunden Evora
Quizdyrene II (4) - Hunden Evora Dagens quizdyr er collien Evora. Hun er en konkurrencehund, der elsker at træne, og har vundet præmier til konkurrencer og udstillinger. Nu håber hun på også at vinde en flot præmie i Quizdyrene. Men først skal hun svare på fem spørgsmål, der handler om insekter. Evora får især problemer, da hun skal forsøge at komme i tanke om teksten til "Mariehønen Evigglad". Men hun kæmper en brav kamp for at være en dygtig hund og vinde sig en præmie.

08:45  

Oda Omvendt (10)
Oda Omvendt (10)

 
DR1

09:40  

De fantastiske dyreunger (2:3)
De fantastiske dyreunger (2:3) Naturprogram fra BBC fra 2016. (Animal Babies) De spæde dyrebørn er blandt naturens mest sårbare væsner. For at overleve må de lære hurtigt, og straffen for at forsømme deres lektier er hård. 70 procent af jorden er dækket af vand, men mange havdyr føder på land, og det giver ungerne en særlig udfordring. En bedårende sælunge er kommet væk fra sin mor blandt tre millioner andre sæler, en dristig ællling knap er en dag gammel, før den laver sit livs spring. og tre støjende odderunger hurtigst muligt både skal lære at gå på toilettet og gå på jagt.

10:30  

Antikduellen (10:12) - Kruså og Grænselandet
Antikduellen (10:12) - Kruså og Grænselandet Antikduellen er rykket til den dansk-tyske grænse, hvor duellanterne Bettina Pedersen og Thor Frederiksen har 10.000 kr. og fem timer til at købe ind for i området. Thor har lagt sig i selen, for han er ret langt bagud. Så der bliver løbet stærkt og forhandlet hårdt. Hos Bettina er der gået kræmmerlot i den, og hun har virkelig taget hjertet med på indkøb. Duellanternes indkøb vurderes, og dagens vinder kåres. Vært: Anne Katrine Okholm Skole

11:00  

Antikkrejlerne med kendisser (137)
Antikkrejlerne med kendisser (137) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

11:00  

Auktionssommer (8:8)
Auktionssommer (8:8) Svensk dokumentarserie fra 2020. (Auktionssommar) På forskellige auktioner rundt omkring i hele Sverige kæmper to par om, hvem der kan gøre de bedste køb for små penge.

DR2

09:00  

Da romantikken rystede vores verden (2:3) - Sindets kamre
Da romantikken rystede vores verden (2:3) - Sindets kamre BBC-dokumentarserie fra 2020. (The Romantics and Us with Simon Schama) I midten af 1800-tallet er Victor Hugo draget i eksil på øen Guernsey, efter at Napoleon har forvandlet Frankrig til et diktatur. Her skriver han mesterværket "De Elendige", og konfronterer sine traumer ved at male sine mareridt. Romantikerne eksperimenterer og udforsker det ubevidste i deres kunst. Samuel Coleridge og Thomas de Quincey tager opium, mens William Wordsworth fokuserer på menneskets forhold til naturen.

09:00  

Da romantikken rystede vores verden (1:3) - Folkets lidenskaber
Da romantikken rystede vores verden (1:3) - Folkets lidenskaber BBC-dokumentarserie fra 2020. (The Romantics and Us with Simon Schama) Romantikernes kunst vækker genlyd i vor tid. De var optændt af harme, og krævede frihed og retfærdighed, ligesom nutidige kunstnere som Banksy og hiphop-sangeren Testament, der også gør oprør mod ulighed og racisme. Historikeren Simon Schama udforsker, hvordan romantikernes kunst afspejler 1800-tallets revolutioner: Fra et ikonisk maleri af Eugene Delacroix, inspireret af Julirevolutionen i Frankrig i 1830, til Shelleys digt om Peterloo-massakren i 1819.

10:00  

Undercover i det ekstreme højre
Undercover i det ekstreme højre Britisk dokumentar fra 2018. (Undercover in the Alt-Right) De hylder Hitler. Benægter holocaust. De er en del af den ekstreme højrefløj, også kaldet alt-right, Alternative Right. I 2016 gik 25-årige svenske Patrik Hermansson undercover i et år i London og USA i et forsøg på at afdække, hvad, hvem og hvor alt-right egentlig er. Undervejs møder han nøglepersoner, og han er vidne til de voldelige demonstrationer i Charlottesville i august 2017, hvor en kvinde blev dræbt af en hvid racist.

10:55  

Gentesten ændrede mit liv (2:6)
Gentesten ændrede mit liv (2:6) Flere af Christinas familiemedlemmer har haft Alzheimer eller lungekræft, og frygten for selv at få en sygdom fylder stort set alt i hendes liv. Læge Charlotte Bøving og genetiker Lasse Folkersen undersøger Christinas DNA for at se, om hun har grund til bekymring. Svaret ender med at få stor betydning for Christinas liv og helbred.

10:55  

Muldens mysterier - Stenalderen (2:6)
Muldens mysterier - Stenalderen (2:6) Det er stenalderfolket, vi skal på jagt efter denne gang i Muldens Mysterier. Glæd dig til at følge Liv Thomsen og arkæologen Lars Grundvad, når de giver to hold amatørarkæologer dagens opgave: Find det bedste spor efter Ertebøllefolket, der levede i Himmerland i det Vestjyske for over 5000 år siden. Og denne gang bliver det ekstra spændende, hvad der dukker op af mulden, for søgningen foregår helt uden den metaldetektor, der ellers er amatørarkæologernes trofaste følgesvend. Det skal nemlig handle om primært flint, der blev brugt til bl.a. våben og køkkenredskaber. Følg med i aften og se, om ikke vi bliver lidt klogere på, hvordan vores stamfædre og -mødre levede og arbejdede.

11:40  

Gentesten ændrede mit liv (3:6)
Gentesten ændrede mit liv (3:6) 35-årige Morten frygter at blive ramt af tarmkræft ligesom sin far, faster og farfar, og derfor tager han en DNA-test. Læge Charlotte Bøving og genetiker Lasse Folkersen undersøger Mortens gener for at se, om han lever med en forhøjet risiko for at udvikle tarmkræft. Men er Morten klar til at leve med den store viden, som gentesten afslører?

11:40  

Muldens mysterier - Nazisternes hemmelige våben (3:6)
Muldens mysterier - Nazisternes hemmelige våben (3:6) Skanderborg bunkerne blev bygget af det tyske luftvåben - Luftwaffe - under 2. verdenskrig som en del af deres hovedkvarter. Skanderborg ligger nemlig strategisk godt, og da man frygtede en invasion fra de allierede via Jylland, rykkede man i 1943 hele Luftwaffes hovedkvarter hertil. Men allerede i 1942 byggede tyskerne en radarstation lige udenfor byen, og det er her, vi slipper vores dygtige amatørarkæologer løs i dagens udgave af Muldens Mysterier. Hvem mon finder det bedste spor efter de nazister, vi ved, levede og arbejde her.

TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:05  

Pyjamasheltene II (28)
Pyjamasheltene II (28)

09:05  

Pyjamasheltene II (27)
Pyjamasheltene II (27)

09:10  

Pyjamasheltene II (52)
Pyjamasheltene II (52)

09:25  

Hørmehunden
Hørmehunden

09:35  

Byttebiksen (8)
Byttebiksen (8) Lotte vil lege gemmeleg og er så god til det, at Rosa ikke kan finde hende igen. Men hun har jo også travlt med at bytte med veninderne Cirkel og Sofia og Haider, der elsker karate, og som Rosa tager hjem til. Imens når Lotte at bytte med drengen Bjørn, så hun kan gemme sig igen, før Rosa kommer tilbage.

09:55  

Ramajetterne III (5)
Ramajetterne III (5) Finn Falk driver vennerne til vanvid med karatetricks i lufthavnen. Han begynder derfor på Rasmus' karatehold sammen med Silja og Monster, men det er ikke helt så let, som Finn Falk tror.

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (24)
Superhelten Sprinter Galore (24)

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (23)
Superhelten Sprinter Galore (23)

10:11  

Superhelten Sprinter Galore (20)
Superhelten Sprinter Galore (20)

10:15  

Bamselægen - Mandlerne (5)
Bamselægen - Mandlerne (5) Eva er bekymret for sin bamse Panda, der ofte klager over ondt i halsen. Eva ringer derfor efter Bamselægen Sandra, som fluks suser afsted for at hente Eva og Panda i bamselancen. Tilbage på Bamselægens hospital undersøger Eva og Bamselægen ved fælles hjælp Panda, og noget tyder på, at Pandas problem måske kræver en operation. Undervejs kigger Professor Allan og Portør Ole forbi, de elsker at tale om kroppen. Følg med og se, hvad Panda fejler. Bare det nu ikke er noget alvorligt.

10:35  

Det store Ramasjang Mysterie (5)
Det store Ramasjang Mysterie (5) Hanne og Ronni snyder vagten og skaffer sig adgang til Ramasjang Sendestation. Ude i skoven vågner My og Frede forvirrede i et telt til duften af pandekager. Hvordan er de endt der? Og hvem har bagt pandekager til dem?

10:40  

John Dillermand (17)
John Dillermand (17) John er træt af sin diller og vil sælge den på loppemarked. Men dilleren får ham igen i problemer, og nogle børn flyver til himmels i en luftballon. John redder dagen og får børnene ned, og så lærer han næsten hvad det vil sige at prutte om prisen.

10:40  

John Dillermand (10)
John Dillermand (10) John har glemt det eneste man ikke må glemme - oldemors fødselsdag. Nu er gode råd dyre, hvis John skal tilgives af oldemor, og han må bruge al sin snilde til at få stablet en rigtig fest på benene. Festen bliver dog forstyrret af en mindre ildebrand, og så må John redde dagen, på ægte diller-maner.

10:47  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal på fisketur, men han har ingen fiskestang. Så kan han til gengæld fiske med dilleren. Det er desværre bare så pinligt for den fanger bare gammelt skrammel. Og de andre på kajen griner så meget af ham, at dilleren skubber børnene i vandet. Men John redder dagen med sin diller-kopter, og får fisket børnene i land igen. Alt er godt, indtil John får rigtigt bid.

10:50  

Motor Mille og Børnebanden (5)
Motor Mille og Børnebanden (5) Den Sure Mand på bondegården har taget alle børnenes skoletasker, og han muger ud i stalden og fylder dem med gedelort. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få skoletaskerne tilbage.

11:15  

Hemmelige dyr: De smadrede muslinger
Hemmelige dyr: De smadrede muslinger Fleur på 6 år har fundet nogle smadrede blåmuslinger, men de lå langt fra havet. Derfor har hun bedt Isabel komme til København for at hjælpe med at finde ud af, hvad det er for et hemmeligt dyr, der har spist muslingerne og smidt skallerne.

11:30  

Vilde venner II (10)
Vilde venner II (10) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Otto og Kaja, der har vagten i klubhuset. Det nye ællingehus skal males, og der skal laves et rigtigt dejligt vinterbo til en skrubtudse. Og så skal Vilde Venner redde en fiskehejre, der er fanget i en fiskeline.

11:55  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! De glade drenge fra Team Hippie giver Bonderøvene kamp til stregen i den første semifinale. Det kommer til at gå vildt for sig, når de to hold skal køre om kap på Striben, undgå at glide når Specialbanen byder på et underlag af spejlblankt is, og gi' den max gas på Ramasjang Ringen. Dagens vindere får den første plads i finalen i årets Ramasjang Rally.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

13:45  

Kender du typen? 2017 (11)
Kender du typen? 2017 (11) Hvilken kendt dansker bor i et træhus, har røde lædersofaer og er vild med tulipaner? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup finde ud af i aftenens program. Vært: Mads Steffensen

13:45  

Kender du typen? 2017 (10)
Kender du typen? 2017 (10) I aften besøger "Kender Du Typen?" en kendt dansker, der elsker julen og er i stemning til højtiden allerede fra oktober. Hvilken kendt dansker kan spille kirkeorgel, føre en gravko - og pakker aldrig sin toilettaske ud? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup forsøge at regne ud, når "Kender Du Typen?" tager slæden til Viborg. Vært: Mads Steffensen

14:30  

Fader Brown VII (8:10)
Fader Brown VII (8:10) Engelsk krimiserie fra 2019. (Father Brown) Spændingerne når dødbringende niveauer, da en anarkistisk performance-teatertrup ankommer til Kembleford.

14:30  

Fader Brown VII (6:10)
Fader Brown VII (6:10) Engelsk krimiserie fra 2019. (Father Brown) Da Mallory jagt på en flygtning ender katastrofalt, vender et kendt ansigt tilbage for at hjemsøge den skyldige.

DR2

12:25  

Patagonien - det købte paradis
Patagonien - det købte paradis Amerikansk rejseserie fra 2015. (The Wonder List with Bill Weir) Den amerikanske tv-journalist Bill Weir besøger mennesker, steder og kulturer, der af forskellige årsager står ved en korsvej. Mangemillionæren Doug Tomkins vendte ryggen til modeindustrien og viede sit liv til at beskytte et af verdens smukkeste naturområder, Patagonien, ved at opkøbe kilometervis af land. Men er det den bedste måde at beskytte et naturparadis? Debatten raser mellem Dougs enke og lokale entreprenører.

13:05  

Alaska - guldfeber
Alaska - guldfeber Amerikansk rejseserie fra 2015. (The Wonder List with Bill Weir) Den amerikanske tv-journalist Bill Weir besøger mennesker, steder og kulturer, der af forskellige årsager står ved en korsvej. Alaskas frosne undergrund rummer nogle af jordens største guld- og kobberforekomster, som driftige mineejere gerne vil have fingre i. Problemet er, at skatten er begravet nord for verdens sidste store lakseløb, d.v.s. når laksen kommer fra havet for at gyde i ferskvand, og minedrift vil ifølge lokale fiskere forstyrre både laksen og fiskeriet.

13:45  

Historiequizzen: Stevnsfortet
Historiequizzen: Stevnsfortet Adrian Hughes er vært, når Historiequizzen besøger et hemmeligt fort fra den kolde krig - Stevnsfortet. Hvad har et hagekors at gøre på fortets kanoner, hvilke informationer blev udvekslet på de "yderst hemmelige" telex-maskiner, og har russisk salat noget med den kolde krig at gøre? Få svarene og meget mere, når Cecilie Nielsen og Kåre Johannessen dyster mod Trine Halle og Christian Donatzky.

14:15  

Historiequizzen: Korsbæk
Historiequizzen: Korsbæk Historiequizzen med Adrian Hughes tager i denne uge til den fiktive by Korsbæk fra serien Matador, der er opbygget som kulisse på Bakken nord for København. Her skal deltagerne quizze om besættelsestidens Danmark, og svare på, hvilke fødevarer der var rationeret, og om der blev heilet i Konservativ Ungdom. Få svarene, når Trine Halle, Morten Hahn-Pedersen dyster imod Hanne Fabricius og Kåre Johannesesen.

14:45  

Peitersen og Feldthaus - Peru
Peitersen og Feldthaus - Peru Dansk reportageserie fra 2019 Hvordan bor en fattig bondefamilie i Andesbjergene, og hvad koster et sommerhus på en inca-terrasse? Erik Peitersen og Christine Feldthaus besøger tre meget forskellige hjem i Peru, for at undersøge hverdagslivet langt fra Danmark. I sin research for at finde frem til huspriserne, tager Christine ud på en fabrik der producerer alpakauld og et værksted for kunsthåndværk, mens Erik går på kaffebar og hjælper en bonde med at plove sin mark. Sendt første gang 07.01.2019

TVR

12:20  

MikroMakkerne - Regnorm
MikroMakkerne - Regnorm MikroMakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på det mærkelig dyr regnormen. De bygger et regnormehotel for at undersøge, hvordan livet er under jorden!

12:30  

Rosa fra Rouladegade (2)
Rosa fra Rouladegade (2) I dag får Rosa besøg af Frida, der gerne vil overraske sin morfar med en kage. Sammen tager de på hemmelig kagemission i morfars hus, for at finde ud af hvad han godt kan lide, så de kan bage den helt perfekte kage til ham. Og det gælder om at finde en rigtig god forklædning, hvis de ikke skal blive opdaget af morfar og hunden Trille.

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4)

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (3)
Superhelten Sprinter Galore (3)

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (1)
Superhelten Sprinter Galore (1)

13:00  

Sofus III (4)
Sofus III (4) Bamsen Sofus besøger et barn og oplever en spændende dag sammen med barnet. Sofus lander hos Mads, der bor lige ved vandet. Mads har aldrig været i vandet og få hovedet under ligesom sin storebror. Det skal han prøve i dag samen med Sofus.

13:15  

Ramasjang Mysteriet V (8)
Ramasjang Mysteriet V (8) Det er rart altid at vide, hvad klokken er. Men det er svært at vide, når ens armbåndsur er blevet stjålet! Og det er lige præcis, hvad der er sket for Rasmus. Det er ikke til at regne ud, hvem der har taget uret! Heldigvis får Kristian hjælp af Birk til at løse mysteriet. Men er det nok? Og får Rasmus sit ur tilbage?

13:45  

Onkel Rejes Heavyband (11)
Onkel Rejes Heavyband (11) Krølle har inviteret en ny guitarist med i bandet, men Onkel Reje er ikke meget for den nye dreng i bandet, Kong Guitarlir. Så Onkel Reje udfordrer ham til guitarduel, men det skulle han ikke have gjort. Dagen byder også på et møde med den firarmede politimand Betjent Bent Bentsen og heavyguden Lemmy.

14:00  

Motor Mille og Børnebanden (1)
Motor Mille og Børnebanden (1) Tre børn opdager, at en sur mand bryder ind og overtager byens store slot. Og han har stjålet alle cykelhjelmene fra børnene i byen. Hvad mon den sure mand skal bruge dem til? Børnene kalder på Motor Mille, og sammen lægger de en plan for at få cykelhjelmene tilbage.

14:15  

Sprinter Galore II - Barnevogn (5)
Sprinter Galore II - Barnevogn (5) Viola vil så gerne prøve, hvordan det er at være storesøster, så imens Magnus er med sine forældre ude at købe nye sko, overtaler hun Sprinter til at kravle op i den nye barnevogn, så hun kan køre en tur med ham. Men hvad gør de, da en mystisk mand fra parken pludselig følger efter dem?

14:30  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

14:55  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire

DR1

15:15  

Fader Brown VII (9:10)
Fader Brown VII (9:10) Engelsk krimiserie fra 2019. (Father Brown) Kemblefords fugleentusiaster tager på tur, men udflugten ender tragisk, da den lokale godsejer findes kvalt.

15:15  

Fader Brown VII (7:10)
Fader Brown VII (7:10) Engelsk krimiserie fra 2019. (Father Brown) Mistanker opstår, da det helligste hus i Kembleford sættes i forbindelse med en letfærdig kvindes død.

16:00  

Familien Löwander II (6:10)
Familien Löwander II (6:10) Svensk dramaserie fra 2018. (Vår tid är nu) Calle og Nina får gennemtrumfet, at DK skal holde italiensk maduge. Gustaf og Bellan strides om, hvem der skal oplære Angelo i tjenerfagets ædle kunst. Peter møder sit livs kærlighed, Suzanne, bag Esters ryg - men Ester fornemmer, at han skjuler noget.

16:00  

Familien Löwander II (5:10)
Familien Löwander II (5:10) Svensk dramaserie fra 2018. (Vår tid är nu) 1957. Peter og Ester forsøger at manøvrere Nina ud af DK Club, men en gammel bekendt vender op og ned på Peters liv. Ninnas datter Christina vil flytte op til sin mor i Stockholm, men vil hendes far give hende lov? Calle har været køkkenchef i et år, men det er ikke rigtig gået, som han havde tænkt sig. Gustaf arbejder igen på DK, men spørgsmålet er, om han er Bellans chef - eller omvendt.

17:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

DR2

15:30  

Peitersen og Feldthaus - Kirgisistan
Peitersen og Feldthaus - Kirgisistan Dansk reportageserie fra 2019 Hvad koster en lejlighed i et gammelt sovjetkompleks, og hvordan indretter man sig i en yurt i de kirgisiske bjerge? Erik Peitersen og Christine Feldthaus får et indblik i alle Kirgisistans samfundslag, mens de prøver at finde prisen på tre vidt forskellige hjem. Christine prøver at presse priser ud af de lokale brugtvognsforhandlere og Erik prøver at bygge en yurt. Sammen tager de til bryllup hos en velhavende familie. Sendt første gang 14.01.2019

16:25  

UEFA U17 EM (m): Danmark - Sverige, direkte
UEFA U17 EM (m): Danmark - Sverige, direkte

17:16  

UEFA U17 EM (m): Danmark - Sverige, Pause
UEFA U17 EM (m): Danmark - Sverige, Pause

17:25  

UEFA U17 EM (m): Danmark - Sverige, direkte
UEFA U17 EM (m): Danmark - Sverige, direkte

TVR

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:25  

Hey Duggee (32)
Hey Duggee (32)

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Simon III
Simon III

15:50  

Simon III
Simon III

15:50  

Simon III
Simon III

15:51  

Simon III
Simon III

16:00  

Remy og Boo
Remy og Boo

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

16:30  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder faldskærmsudspringerne + Vovserne redder Alex' cupcakes

17:00  

Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave
Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave Nogle små edderfugle-ællinger skal ud på en meget lang og farlig svømmetur. Ællingernes mødre har derfor samlet dem i en slags ællinge-børnehave. For når man skal svømme langt er det bedst at være mange sammen.

17:05  

Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv
Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv I en rørsanger-rede pipper tre små fugleunger, for at få mad. Men den ene unge er slet ikke en rørsangerunge. Det er nemlig en gøg, som har lagt sit æg i rørsangernes rede. Nu er gøgeungen kommet ud af ægget, og den har brug for rigtig meget mad, for at vokse. Derfor skubber gøgeungen de andre unger ud af reden, så den kan få det hele for sig selv.

17:10  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Kamæleon
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Kamæleon Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den meget smukke og mystiske kamæleon. På sin jagt støder han på et kæmpestort tusindben med en helt særlig overlevelsesteknik. Han finder også en lille skildpadde og smager på naturens egen snack i form af en levende termit.

17:20  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

17:25  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

17:35  

Hemmelige dyr: Fiskehovedet i søen (5)
Hemmelige dyr: Fiskehovedet i søen (5) Elliot på 9 år har fundet noget i søen, lige der hvor han bor. Et fiskehoved. Nogen eller noget har spist hele fiskens krop. Derfor har han bedt Isabel om at komme til København for at finde ud af, hvad det mon kan være for et hemmeligt dyr, der har hapset fisken.

17:50  

Dyrs våben: Kronhjort
Dyrs våben: Kronhjort Den med det største og flotteste gevir vinder retten til en hun hjort og måske endda hele flokken. Men ikke uden kamp! Skovens konge skal kæmpe mod en ung kronhjort.

17:55  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

DR1

18:00  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i de seneste 24 timer zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Søren Vesters Have - Smuk køkkenhave, sådan!
Søren Vesters Have - Smuk køkkenhave, sådan! En køkkenhave er ofte gemt væk allerbagerst i haven, fordi den kan være svær at holde pæn. Det vil Søren lave om på, så derfor tager han hjem til landskabsarkitekterne Louise og Jakob, som ved præcis hvad der skal til, for at få en smuk køkkenhave. Og så vil han forsøge at gøre dem kunsten efter hjemme i Thise.

20:30  

Kender Du Typen? 2021 - Med tidsrejse og rod i skuffen
Kender Du Typen? 2021 - Med tidsrejse og rod i skuffen "Kender Du Typen?" er taget i sommerhus på Møn. Her skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, hvilken kendt dansker der har det bedst med halvfærdige projekter og hvis største drøm er at kunne rejse med en tidsmaskine. Vært: Anna Lin

20:30  

Kender Du Typen? - Med fuld fart og fuld kalender
Kender Du Typen? - Med fuld fart og fuld kalender Hvem er det, der deler lejlighed og klædeskab med sin søster i Aarhus? Og som kun er i Danmark en tredjedel af året? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en hovedperson, som kører på skateboard i Aarhus' gader. Vært: Anna Lin

DR2

18:25  

Historiequizzen: Davids Samling
Historiequizzen: Davids Samling Historiequizzen med Adrian Hughes går på opdagelse i Davids Samling midt i København. Men hvem var egentlig C.L. David og hvorfor har han en enorm islamisk samling? Hvad mente en arabisk diplomat om de nordiske vikinger og hvilken genial mekanisk genstand, blev opfundet allerede i 1205? Hør svarene, når Trine Halle og Christian Donatzky dyster mod Cecilie Nielsen og Kåre Johannessen.

18:55  

Historiequizzen: Horsens Statsfængsel
Historiequizzen: Horsens Statsfængsel Adrian Hughes er vært, når Historiequizzen rykker bag tremmer i det tidligere Horsens Statsfængsel. Hvem blev henrettet i fængslet, hvorfor blev de indsatte vanvittige i 1800-tallet og hvilke berømte fanger, har afsonet i Horsens? Få svarene og gæt selv med, når Trine Halle og Jakob Danneskiold-Samsøe, dyster mod Hanne Fabricius og Kåre Johannessen.

19:25  

Teorien om det hele - med Holger Bech Nielsen (3:3) - Fremtiden og undergangen
Teorien om det hele - med Holger Bech Nielsen (3:3) - Fremtiden og undergangen Holger Bech skal denne gang bruge en tennisbold, et målebånd og et teleskop til at forklare, hvornår verden går under, og hvordan man kan se ind i fremtiden. Går der 4 milliarder år eller bare 100 år? Kan det passe at fremtiden påvirker din nutid? Bliv udfordret i dit tankesæt og find ud af, hvordan det hele hænger sammen, når Holger Bech Nielsen blander fortid og fremtid sammen og deler sin teori om armageddon. Sendt første gang 29.12.2019

19:40  

Filmselskabet Delight - Everything Everywhere All at Once
Filmselskabet Delight - Everything Everywhere All at Once Mindfuck-filmen 'Everything Everywhere All At Once' er en udknaldet historie om en hovedperson som kan redde verden fra undergangen ved at udforske andre universer. DR's filmeksperter Maria Månson og Per Juul Carlsen har været i biografen.

19:45  

Vilde ekspeditioner til det ukendte II (5:6)
Vilde ekspeditioner til det ukendte II (5:6) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Expedition with Steve Backshall) Steve rejser sammen med haj-eksperten Mauricio Hoyos til øen Clarion i Revillagigedo Nationalpark - 700 kilometer ud på åbent hav fra Mexicos vestkyst. Her findes hvalhajer, Galapagos-hajer, hammerhajer og djævlerokker. Verdens hajbestand er styrtdykket pga. illegalt fiskeri og ulovligt salg af hajfinner. Hvis Steve og hans hold kan opdage, hvor hajmødre føder deres unger, kan de beskytte et af verdens mest truede dyr.

20:40  

Dokumania: Desert One - Gidseldramaet i Teheran
Dokumania: Desert One - Gidseldramaet i Teheran Amerikansk dokumentar fra 2019. (Desert One) Det er en af de mest vovede redningsaktioner i amerikansk historie. I 1979 besatte militante islamiske studerende USA's ambassade i Teheran og tog 52 amerikanere til fange. Gidseldramaet varede i 444 dage, mens præsident Jimmy Carter forhandlede og bag kulisserne igangsatte en ambitiøs redningsmission. Her er historien om den hemmelige militære operation, der stadig hjemsøger de overlevende - og forandrede forholdet mellem USA og Mellemøsten.

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:05  

Zorro (23)
Zorro (23) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

18:25  

Smølferne
Smølferne

18:37  

John Dillermand (16)
John Dillermand (16) Livet er sjovere med venner! Og nogle gange vil man så gerne have en ven, at man både komme til at stjæle slik og fyre krudt af for at være sej, også selvom man godt ved det er dumt. Men heldigvis kan det også være sejt at stå ved sig selv og sin diller.

18:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:55  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Farligt affald

19:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

19:35  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

21:25  

Horisont: Middelklasse på røven
Horisont: Middelklasse på røven Libanon er lige nu midt i en af verdenshistoriens værste økonomiske kriser, og landets sundhedsvæsen er ved at falde fra hinanden. Horisont har fulgt personalet på landets største offentlige hospital, hvor der er mangel på alt, selv livsvigtig medicin.

21:50  

Wallander: Genfærdet
Wallander: Genfærdet Svensk krimi fra 2010. (Wallander - Vålnaden) En mand og en kvinde omkommer, da et hus brænder ned efter en gaseksplosion. Wallander går på jagt efter brandstifteren, og den erfarne politimands efterforskning blotlægger et snirklet spind af bedrag og hemmelige kærlighedsaffærer. Kurt Wallander: Krister Henriksson. Katarina Ahlsell: Lena Endre. Lars: Dejan Cukic. Kim Kristensen: Iben Hjejle. Instruktion: Mikael Marcimain.

23:20  

Alene i vildmarken USA VIII (10:12)
Alene i vildmarken USA VIII (10:12) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2021. (Alone VIII) Deltagerne mærker for alvor følgerne af udmattelse og underernæring. Mens nogle får nye ideer til, hvordan de kan skaffe flere kalorier, forbereder andre sig på at holde så længe som muligt. Men efterhånden som eksperimentet fortsætter, risikerer de alle at blive taget ud af konkurrencen.

DR2

23:00  

Mindet om et mord (2:4) - Hokus-pokus psykologi
Mindet om et mord (2:4) - Hokus-pokus psykologi Amerikansk dokumentar fra 2021. (Buried) George Franklin er den første nogensinde, der tiltales for mord baseret på genfundne fortrængte erindringer. Anklageren er hans egen datter, Eileen. Hans forsvarsteam forsøger at anfægte hendes troværdighed, da hendes minder er fremkommet under hypnose og terapi.

23:50  

Grønlands forsvundne børn (3:3)
Grønlands forsvundne børn (3:3) "Det var ikke fordi, jeg ikke ville have dig. Men min søsters mand sagde, at du skulle væk. Og man skal gøre, som danskerne siger". Sådan forklarer Susannes mor, hvorfor Susanne blev bortadopteret. Susanne mærker det forløsende i langt om længe at anerkende sin grønlandske identitet. Men Nuno har svært ved at få svar på de svære spørgsmål, som hun havde planlagt at stille sin biologiske mor. Det kan være kompliceret at være en fremmed i sin nye familie.

TVR
DR1

00:25  

Taggart: Soning
Taggart: Soning Skotsk krimiserie fra 2003. (Taggart: Atonement) Billy McCree findes død i sit værksted med sin afskårne hånd ved sin side. Det ligner en hævngerning, og mistanken falder på den nyligt løsladte røver Jim Naysmith, som McCrees vidneudsagn sendte bag tremmer i 20 år. Men Taggartholdet må starte forfra, for Naysmith har et tilsyneladende skudsikkert alibi. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Instruktion: Morag Fullarton.

01:35  

Nak & Æd - en bæver i Canada (7:10)
Nak & Æd - en bæver i Canada (7:10) Sæson 7 (2016). Det er begyndelsen af juni måned, og Jørgen og Nikolaj befinder sig i Canada. Dybt inde i de store skove, har de besluttet sig for at gøre endnu et forsøg på at nakke et dyr, som tidligere har taget dem ved næsen. Endda ad to omgange. Om tredje gang bliver lykkens gang, vil tiden vise, når de to kammerater sætter alt ind på at nakke og æde en bæver. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

02:05  

Nak & Æd - en pighvar ved Vesterhavet (8:10)
Nak & Æd - en pighvar ved Vesterhavet (8:10) Sæson 7 (2016). Nikolaj og Jørgen er tilbage i Danmark. Det er i slutningen af juni måned, og de to kammerater har snøren ude efter en pighvar. Da sæsonen for pighvar er ved at gå på hæld, så er det denne gang begge de to venner, der griber til våben. De sætter alle sejl til for at få en fladfisk på krogen, for alternativet er nemlig, at de to venner skal spise guldfisk. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

02:20  

Hammerslag 2018 (3)
Hammerslag 2018 (3) Hammerslag tager i aften på tur rundt i de forskellige brokvarterer i vores hovedstad. Priserne er længe bare steget og steget i Danmarks største byer, og dét kan også ses på købsaftalerne på boligerne, der bliver solgt i København. I aften skal hold øst og vest finde den rigtige pris på en flot, nyrenoveret lejlighed på hippe Vesterbro, en lillebitte studielejlighed på trange Nørrebro og ikke mindst en herskabelig perle i ambassadekvarteret på Østerbro. Vært: Christian Degn

03:05  

Kender du typen? 2017 (8)
Kender du typen? 2017 (8) I aften besøger "Kender Du Typen?" en kendt dansker, som giver den gas i det århusianske natteliv, men står tidligt op og begynder dagen med et havbad og et hjemmelavet ingefærshot. Hovedpersonen synger højt under bruseren, og Anne Glad og Flemming Møldrup kaster sig ud i skønsang i forsøget på at regne ud, hvem de er på besøg hos. Vært: Mads Steffensen

03:45  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

DR2

00:20  

Krypto - Et kæmpe sats
Krypto - Et kæmpe sats Mens Bitcoinpiraten fortsætter sin mission med at udbrede kryptovaluta rykker finansverdenen ind på kryptomarkedet. Iværksætteren Lars Seier har rejst mange hundrede millioner kroner til at skabe en blockchain, som nu skal sende deres egen kryptovaluta på markedet. Vi følger firmaets direktør Lone Fønss Schrøder i hendes svære opgave med at få formidlet den nye teknologi. En opgave, som også indebærer skuespilleren Claire Ross-Brown.

00:50  

Signe Molde på udebane - hos veganerne
Signe Molde på udebane - hos veganerne Kan veganere godt forstå, at deres til tider ekstreme tilgang kan få nogle til at grine? Signe møder nogle af Danmarks mest dedikerede veganere, som har viet deres liv til kampen for at redde dyrene fra at blive spist. I denne programserie møder Signe Molde en række mennesker med stærke holdninger eller en markant livsstil for at undersøge, hvad de kan grine af sammen... og hvad de ikke kan.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, HELSINGOER.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0517190338